Schimmelnagel Behandeling

Pedicure Praktijk Paulien - PACT lampEen schimmelnagel behandeling bestaat uit het pijnloos belichten van de nagel met de PACT.
Als PACT-therapeute zal ik samen met u een behandelplan opstellen.

Een schimmelnagel wordt ook wel kalknagel genoemd, maar een kalknagel is niet per definitie een schimmelnagel. Een kalknagel kan ook een andere oorzaak hebben.
Een schimmelnagel kan ook op de handen voorkomen.
Bij twijfel kan er een stukje nagel naar het laboratorium gestuurd worden om de diagnose ‘schimmelnagel’ vast te stellen.

In principe bestaat een behandeling uit vier maal belichten van de nagel gedurende 10 minuten in zeven weken tijd. Soms is het nodig om de nagel elke maand te blijven belichten tot en een mooie nagel is gegroeid. Verder gaat u uw nagels en schoenen behandelen met de door mij geadviseerde producten.
De nagels zal gezond gaan uitgroeien, ongeveer 1 millimeter per maand, het kan ongeveer 1 jaar duren voor u een geheel nieuwe nagel hebt.

Schimmelnagels een veel voorkomend probleem

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Als deze de nagels kan binnendringen en zich kan uitbreiden ontstaat een Onychomycose (medische term voor schimmelnagel). Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in beschadigde nagels ten gevolge van bijvoorbeeld sporten of knellende schoenen. Ook vocht en warmte bevorderen de kans dat schimmels zich kunnen nestelen in nagels. Schimmelnagels zijn dan ook een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen.

Nieuwe effectieve behandeling van Schimmelnagels

PACT® Schimmelnagel Therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandarts-wereld. PACT-behandelingen zijn doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerking. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend. PACT is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op voet- en vingernagels gedood worden.


Hoe werkt deze PACT -methode

Deze behandelingstherapie bestaat uit drie gedeelten. Het voortraject, de eigenlijke PACT-behandeling en het na traject. In het voortraject moet eerst door uw “voetenspecialist” worden vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een Hoornnagel of een Psoriasis-nagel. Daarom wordt bij twijfel een stukje nagel opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium om het te laten onderzoeken. Indien wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat, kan de eigenlijke PACT behandeling starten.

PACT-behandeling
Pedicure Praktijk Paulien - PACT TherapieTer voorbereiding van de PACT-behandeling wordt de schimmelnagel dun afgefreesd en opgeruwd. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel.
Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat radicale zuurstof, welke de celwand van de schimmel beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van c.a. 21 dagen drie keer uitgevoerd en een extra vierde behandeling na een maand. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelingsmethode voor de mens verder ongevaarlijk.

Therapietrouw
Als de schimmel is gedood kan het nabehandeling-traject starten. Hierbij is belangrijk dat er geen her-infectie plaatsvindt en er snelle uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel plaatsvindt. Om her-infectie te voorkomen dient men plaatsen waar schimmelinfectie kan worden opgelopen zo veel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te nemen. Hierbij zijn een aantal zaken belangrijk; uw voeten na het wassen goed afspoelen en goed afdrogen ook tussen de tenen en dagelijks schone sokken aan doen. De schoenen die tijdens de schimmelinfectie zijn gedragen, dienen dagelijks voordat deze worden aan getrokken, te worden ontsmet met een schimmelwerende spray. Ook is het aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een antischimmel product op de nagel te gebruiken om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen her-infectie.
Om de uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel te ondersteunen en te stimuleren is het gebruik van een speciale hiervoor bestemde nagelcrème aan te raden. Als medisch pedicure adviseer ik u hier graag bij.

PACT® Schimmelnagel Therapie

Pedicure Praktijk Paulien - PACT TherapieDe PACT® Schimmelnagel Therapie is een speciale behandelingsmethode. Om de kwaliteit van deze behandelingstherapie zeker te stellen heb ik als PACT-therapeute een speciale cursus gevolgd waarin deze methode met zijn specifieke eigenschappen zowel in theorie als praktijk is aangeleerd. Dat kan, indien u “therapietrouw” bent, er mede voor zorgen dat u weer gezonde en mooie teennagels krijgt. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor de behandeling van uw schimmelnagel(s), maak dan een afspraak.